za 04 jun.

|

Klein Begijnhof Gent

Kunst Kijken 2022

KUNST KIJKEN - 2022 - 3de editie komt eraan! 4 – 5 – 6 juni (= Pinksterweekend) & 11 – 12 juni 2022 Telkens van 13:30 uur tot 18:30 uur.

Kunst Kijken 2022

Tijd en locatie

4 andere datums

04 jun. 13:30 – 18:30

Klein Begijnhof Gent, Lange Violettestraat 77-273, 9000 Gent, België

Over het evenement

KUNST KIJKEN - 2022 3de editie komt eraan!

4 – 5 – 6 juni (= Pinksterweekend) & 11 – 12 juni 2022

Telkens van 13:30 uur tot 18:30 uur.

In de zomer van 2015 organiseerden wij schoorvoetend de eerste editie van “KUNST KIJKEN”. Het werd een geslaagd experiment, een verrassend wandelparcours binnen het begijnhof. Kunstminnende bewoners lieten hun poortje en huisdeur open en toonden eigen werk en/of dat van gastkunstenaars. Schilderkunst, beeldhouwkunst, tekeningen,fotografie ... De verscheidenheid, het enthousiasme en de belangstelling was groot.

Een vervolg kon moeilijk uitblijven en dus kwam er een tweede editie in mei 2019. Dit met nog meer medewerking van bewoners-artistiekelingen en gastkunstenaars. We kregen “bravo’s” voor zoveel schoons, de positieve vibes, de verbondenheid tussen de buren, de commentaren van de passanten. Het waren intense dagen met veel mooie ontmoetingen.

En ook de steeds terugkerende vraag: wanneer opnieuw?

Wij bleven een tijd deze vraag schuldig, temeer daar wij rekening wilden houden met de bouwwerken in het Begijnhof. Die werken oa aan het convent O.L.Vr. Ter Bloemen (201) met 9 wooneenheden zullen in het voorjaar zo goed als afgewerkt zijn en dus krijgen wij nu groen licht van de VZW.

En natuurlijk doen wij opnieuw beroep op jullie medewerking voor een tentoonstelling van en door de bewoners met aanvullend gastkunstenaars. 

Opnieuw willen wij verschillende kunstvormen aan bod laten komen, ook dichtkunst en poëzie.

Dus een warme oproep met de vraag en de hoop op een vruchtbare samenwerking: Wie stelt graag zijn huis en/of tuin open met eigen werk of dat van een gastkunstenaar? Natuurlijk staat de veiligheid voorop zowel voor deelnemers als voor bezoekers en houdt de organisatie zich aan de COVID- maatregelen die op het moment van het evenement van toepassing zijn.

Mail naar: begijnenkriebels@telenet.be of steek een briefje in Lange Violettestraat 255, Gent, Huise H. Hubertus bij Andrea

Wordt vervolgd..... 

Door op INSCHRIJVEN / VERZENDEN te klikken geef ik toestemming aan de BAR om mijn persoonlijke gegevens te verwerken voor de administratie van dit evenement.

Ik begrijp dat mijn gegevens over het bijwonen van dit evenement niet voor andere doeleinden zullen worden gebruikt en na afloop van het evenement zullen worden verwijderd.